недеља, 28 априла, 2024

20 godina sa vama
3. KONCERT ZA LUISA „MOJ ŽIVOT JE MOJE BLAGO“  24. jul 2018. (utorak) Gradski trg, Negotin

3. KONCERT ZA LUISA „MOJ ŽIVOT JE MOJE BLAGO“ 24. jul 2018. (utorak) Gradski trg, Negotin

U utorak 24.jula 2018. godine od 21 sat po treći put biće priređen Koncert za Luisa „Moj život je moje blago“ posvećen pevaču Ljubiši Stojanoviću-Luisu koji je stradao u saobraćajnoj nesreći 31.jula 2011. godine.

          Luis, začetnik etno-popa u Srbiji, iako rođen u Leskovcu, detinjstvo i prvi deo školovanja proveo je u Mokranjčevom Negotinu u kojem je i imao svoj prvi muzički bend u čijem su sastavu bili i štićenici Doma za decu bez roditelja „Stanko Paunović“. Upravo za ovaj Dom, bez medijskog eksponiranja, tokom više od decenije, počev od 1996. godine u Domu kulture „Stevan Mokranjac“ u Negotinu organizovani su humanitarni koncerti Ljubiše Stojanovića Luisa i njegovog benda uz gostovanje brojnih popularnih interpretatora zabavne i narodne muzike (Goca Tržan, Aca Lukas, Svetlana Ceca Slavković, Amadeus bend, Koktel bend, Milan Šćepović-Šćepa, Vlada Stojanović…) Celokupan prihod sa koncerata bio je namenjen Domu za decu bez roditelja „Stanko Paunović“ u Negotinu. Humanost, ljubav i odanost učinili su da Luis i članovi njegove prve postave na humanitarnim koncertima u kojoj su bili: klavijaturista Perica Kaluđerović, gitarista Dragan Adamović-Kajga, basista Miša Tričković-Tričko i bubnjar Zoran Marjanović-Čeda 1999. godine ponesu zvanje Počasnih stanara Doma „Stanko Paunović“. Godinu dana kasnije, 12. septembra 2000.godine Ljubiši Stojanoviću Luisu uručena je Septembarska nagrada Opštine Negotin kao izraz zahvalnosti što je svake godine deci bez roditelja i ovom gradu darovao humanitarne koncerte. Luis je, i mimo koncerata, više puta godišnje pomagao svoje malene drugare iz Doma najčešće garderobom i obućom, školskim priborom i muzičkim instrumentima. U dvorištu Doma „Stanko Paunović“ 2005. godine simboličnim ubacivanjem prve lopte u koš, a potom i odigranim basketom sa svojim malim prijateljima, prisustvovao je svečanom otvaranju igrališta, čije je renoviranje i opremanje i sam pomogao humanitarnim koncertima. U Domu za decu bez roditelja u jednom trenutku postojala je tzv. Luisova muzička soba i u njoj klavijature, gitara, udaraljke… Uz pomoć svojih brojnih prijatelja opremio ju je Luis. Humanost koju je više od decenije pokazivao za decu bez roditelja u gradu u kojem je načinio i svoje prve muzičke korake u vreme dok je bio učenik negotinske Gimnazije, donela mu je 2006. godine najviše priznanje Opštine, zvanje Počasnog građanina Negotina.

         Deceniju kasnije, 2016. godine, u znak sećanja na sve što je za Negotin ali i muziku činio Ljubiša Stojanović-Luis Turistička organizacija je uz pokroviteljstvo Opštine Negotin organizovala prvi Koncert za Luisa „Moj život je moje blago“ uz učešće najpoznatijih izvođača sa područja Istočne Srbije iz Negotina, Zaječara, Knjaževca, Kladova i Bora, kao i gostiju iz Beograda među kojima su uz Maju i Marka St. Louis (Ljubišinu kćer i sina) nastupili i Aleksandar Tasić-Tasa (ex „Neverne bebe“), Vladimir Vlada Stojanović i pevač Željko Vasić, kao i članovi Luisovog benda: klavijaturista Perica Kaluđerović, gitarista Dragan Adamović Kajga i trubač Miloš Nikolić. Njima su se naredne 2017. godine na drugom Koncertu za Luisa pridružili: klavijaturista Nikola Kitanović, basista Radovan Radojević-Rale i bubnjar Zoran Marjanović-Čeda i kao specijalni gosti Bojana Stamenov, Nikola Rokvić, Koktel bend i Vladan Vučković-Paja (gitarista pratećeg benda Zdravka Čolića i grupe „Piloti“).

         Treći Koncert za Luisa „Moj život je moje blago“ biće održan na Gradskom trgu u Negotinu 24. jula 2018. (utorak) od 21 sat. U programu učestvuju:Branislav Bane Mojićević, Dejan Najdanović Najda, Radmila Misić, Đorđe Čavić, Vladimir Vlada Stojanović, Hame Nalić, Boris Stanojević, Maja i Marko Louis, Staniša Radosavljević – Piki, Boemi, Lena Stamenković, Bojan Čukić, Magic bend, Nemanja Bačilović, Maja Živkov, Stefan Lazarević, Dragana Amidžić, Bane Vasić, kao i članovi Louis benda:Perica Kaluđerović-klavir, Dragan Adamović Kajga-gitara, Aleksandar Aca Trajkovski-bas gitara, Slaviša Pavlović-Stanley-bas gitara.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts