петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
U susret Gitarijadi završavaju se radovi na Kraljevici

U susret Gitarijadi završavaju se radovi na Kraljevici

Dugo najavljivana 52. Gitarijada okupiće velika imena rok scene, od Nevernih beba, Galije, Partibrejkersa do grupe Saxon i Billy Idola. U park šumi Kraljevica za par dana očekuje nas spektakl, a pripreme na terenu privode se kraju.

„Odrađen je kompletno novi kompleks koji je namenjen za Gitarijadu. Ograđen je ogradom, takođe je urađena i rasveta koja će služiti isključivo za namene Gitarijade, naravno to će se koristiti i narednih godina u druge svrhe kada bude bilo potrebe. Trenutno se radi i košenje kompletnog kompleksa oko Gitarijade, ali i u ostalim delovima Kraljevice kako bi kamperi bili spemno dočekani i kako bi sve bilo u najboljem redu. Narednih dana biće postavljeni mobilni toaleti, tuševi i česme za vodu“, objasnio je Vice Lalić, v.d. direktora JKP „Timok-održavanje“.

Očekuje se veliki broj posetilaca, a prema rečima gradskog većnika Vujadina Miloševića verovatno će tih dana kafići i prodavnice raditi duže.

„Imamo najave da će biti jako veliki broj posetilaca u kampu, a u odnosu na prošlu godinu je udvostručen broj prijavljenih lica za kamp. Sa bendovima smo u kontaktu i nadamo se da ćemo biti dobri domaćini i ove godine“, rekao je Vujadin Milošević, gradski većnik za kulturu.

Ove godine ulaz na Gitarijadu biće iz pravca Šljivarskog puta, a urađen je put za hitne slučajeve. Završena su dva velika parkinga kako posetioci ne bi morali da razmišljaju o tome. U pripremi prostora koji je predviđen za održavanje Gitarijade uključeni su Javno komunalno-stambeno preduzeće „Zaječar“, Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ i JKP „Timok-održavanje“.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts