петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Boljevac: Boljevac realizuje prekogranični projekat odbrane od poplava

Boljevac: Boljevac realizuje prekogranični projekat odbrane od poplava

Opština Boljevac u partnerstvu sa udruženjem „Čar“ iz Čiprovaca i ovom bugarskom opštinom realizuje projekat  pod nazivom „Mere za uspostavljanje prevencija poplava i uslova brzog reagovanja“, ukupne vrednosti od 580 hiljada evra. Ovo je treći projekat koji se u Boljevcu ove godine realizuje iz predpristupnih fondova EU, a drugi sa opštinom Čiprovci. Osim obuka namenjenim članovima krizniznih štabova, opštine će moći da nabave i mašine za uređenje rečnih tokova i priobalja.

Uvodnom konferencijom i predstavljanjem, projekta čiji je cilj sprečavanje i zaštita od poplava u Boljevcu i Čiprovcima, započet je set obuka namenjenih članovima kriznih štabova i stanovništvu ugroženih područja, koje je najizloženije rizicima od izlivanja reka. Na ovaj način će značajno biti podignut kvalitet zaštite, a krajnji cilj je smanjenje rizika i efikasno saniranje nastalih šteta. Za opštinu Boljevac projekat je posebno značajan za žitelje sela Lukovo i Podgorac Timok, a osim obuka biće nabavljena i adekvatna oprema i mašine za uređenje priobalja i rečnih tokova.

U projektu učestvuju bugarski partneri, udruženje građana „Čar“ i opština Čiprovci, sa kojom je Boljevac već uspostavio prekograničnu saradnju. Realizacija projekta će trajati do kraja godine, a ukupna vrednost za sve partnere iznosi 580 hiljada evra.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts