петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Ukupan budžet grada Zaječara nakon rebalansa trenutno iznosi 2.457.468.921dinar

Zaječar: Ukupan budžet grada Zaječara nakon rebalansa trenutno iznosi 2.457.468.921dinar

U Zaječaru je odžana 15. sednica Skupštine grada Zaječara, dnevni red ove sednice dopunjen je pred sam početak, te se umesto 13 pred odbornicima našlo 17. tačaka, među njima i odluka o drugom rebalansu budžeta.

Ukupan budžet grada Zaječara smanjuje se za 37 miliona 650 hiljada dinara, rekla je obrazlažući tačku o drugom rebalansu budžeta zamenica načelnika za budžet i finansije Ivana Trifunović. Nakon pomenutog umanjenja projektovani iznos u gradskoj kasi biće 2.457.468.921dinar. Brojne novine i preraspodele unutar već postojećih pozicija odnose se i na projekat izgradnje u muzeju roka, zatim na dotacije nevladinim organizacijama, kao i na izbor organizacija koje će učestvovati u organizaciju Gitarijade.

Kada je u pitanju odluka o izboru eksternog revizora, državna revizorska institucije dala je saglasnost za eksternu reviziju završnog računa budžeta grada Zaječara za 2017. godinu, s tim u vezi biće izabrano stručno lice koje ispunjavaju uslove za obavljanje poslova revizije, rok za podnošenje završnog računa je 15. maj. Za usvajanje ove tačke glasali su i predstavnici opozicije.

Jedna od tema koju je obeležila opširna rasprava bila je i izmena odluke o osnivanju JP za planiranje, projektovanje izgradnju i nadzor “ Urbanizam Zaječar“. Naime predstavnici opozicije postavili su pitanje zašto pomenuto preduzeće još uvek ne funkcioniše i zbog čega je potrebno menjati vd direktora tog preduzeća Gradimira Vasića.

Odbornici su usvojili odluku da se umesto vršioca dužnosti Javnog preduzeće za planiranje projektovanje izgradnju „Urbanizam i izgradnju“ Gradimira Vasića, bude postavljen master inženjer arhitekture iz Zaječara Andrija Dončev.

Odbornici su razmatrali i usvojili rešenje o davanju saglasnosti na program poslovanja javnog komunalnog preduzeća „Higijena“ Zaječar za 2018. godinu, zatim i rešenje o davanju saglasnosti na pravilnik o izmenama i dopunama pravilnika o radu u javnom komunalnom preduzeću „Higijena“ Zaječar. Na dnevnom redu je bio i statut ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Zaječaru, kao i rešenje o razrešenju i imenovanju članova upravnog odbora centra za socijalni rad u Zaječaru. Skupština je usvojila i rešenje o razrešenju i imenovanju članova školskog odbora osnovne škole Hajduk Veljko u Zaječaru, zatim i rešenje o obrazovanju komisije za vođenje postupka i donošenje rešenja po zahtevu za vraćanje zemljišta. Odbornici skupštine grada Zaječara izabrali su Mariju Marković za novog člana gradskog veća grada Zaječara.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts