субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Saznajte ko je nadležan za sanaciju posledica nastalih na javnim površinama usled intervencija na vodovodnim i kanalizacionim instalacijama!

Zaječar: Saznajte ko je nadležan za sanaciju posledica nastalih na javnim površinama usled intervencija na vodovodnim i kanalizacionim instalacijama!

Na teritoriji grada Zaječara u toku jednogodišnjeg perioda obavi se od 1300 do 1400 intervencija na vodovodnim i kanalizacionim instalacijama, neretko takve intervencije iziskuju i neke građevinske radove koji dodatno narušavaju kako sliku samog prostora, tako i funkcionalnost i u pojedinim slučajevima i bezbednost ulica ili dela naselja gde se radovi izvode. Prema važećim zakonskim propisima i Odluci o komunalnom uređenju grada Zaječara onaj ko vrši iskopavanje, u ovom slučaju JKP Vodovod Zaječar, dužan je da prostor vrati u prvobitno stanje, odnosno da sanira posledice nastale usled određene intervencije.

Direktor JKP Vodovod u Zaječaru Marko Paunović kaže da je od aprila prošle godine JKP „Parking servis“ nadležno za određivanje uslova pod kojima prekop javnih površina može da se vrši u gradu, kao i za izdavanja računa za izvršene radove na vraćanju u prvobitno stanje narušene javne površine.

Paunović je zaključio da preduzeće na čijem je čelu sve ono što odradi na javnim površinama u smislu iskopa zbog određenih intervencija na vodovodnim i kanalizacionim instalacijama, u skladu sa važećim propisima izvršava svoje obaveze, odnosno izmiruje sva potraživanja za vraćanje prostora u prvobitno stanje.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts