петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: OŠ „Dеsanka Maksimović“ obeležila je Dan škole

Zaječar: OŠ „Dеsanka Maksimović“ obeležila je Dan škole

Osnovna škola „Dеsanka Maksimović“ u Zaječaru obeležila je Dan škole. Tim povodom je održana i svečana akademija u sali zaječarskog pozorišta, gde su uz prigodan program dodeljena i priznanja najuspešnijim učenicima koji su i ove godine postigli zapažene rezultate od opštinskih do međunarodnih takmičenja.

Ove godine se navršava 120 godina od rođenja naše poznate pesnikinje Desanke Maksimović po kojoj škola i nosi ime, te proslava Dana škole tim povodom ovoga puta ima i poseban značaj. Proslavu još jednog jubileja krase i brojne nagrade učenika ove škole osvojenih kako na školskim, tako i na okružnim i republičkim takmičenjima.

„Imamo osam nagrada na republičkim takmičenjima, zatim i nagrade sa međunarodnih takmičenja, pored toga na završnom ispitu koji je odrađen između dva dana škole postigli smo odlične rezultate“, istakao je Nebojša Milijić direktor ove škole.

Po tradiciji na svečanosti u zaječarskom pozorištu koju su organizovali učenici i nastavnici Osnovna škola „Dеsanka Maksimović“ u Zaječaru, nagrađeni su đaci koji su se svojim rezultatima istakli u proteklom periodu, kao i njihovi nastavnici.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts