уторак, 16 априла, 2024

20 godina sa vama
Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“ učestvovala na Prvom Kongresu hiperbarične medicine Srbije

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“ učestvovala na Prvom Kongresu hiperbarične medicine Srbije

Prvi Kongres hiperbarične medicine Srbije održan je u Aranđelovcu od 23.05. do 27.05. 2018. godine.

Pored eminentnih stručnjaka iz oblasti baromedicine iz zemlje i sveta, iz Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gamzigrad“, na Kongresu su učestvovali dr med Rade Kostić V.D.direktor, i dr med. Slaviša Kostić .

Dr med. Rade Kostić i dr med. Slaviša Kostić  su  specijalisti fizikalne medicine i rehabilitacije i subspecijalisti baromedicine. Predstavili su se usmenim prezentacijama na temu:

  1. Dr med. Rade Kostić : Limfedem: efekat udružene kompresiono dekongestione fizikalne terapije (CDFT), Vacusac terapije i HBOT.
  2. Dr med. Slaviša Kostić: Efekti hiperbarične oksigenacije kod pacijenata sa aterosklerozom krvnih sudova donjih ekstremiteta.

 

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“ je  ustanova specijalizovana za fizikalnu medicinu i  rehabilitaciju i među retkim ustanovama u Srbiji koja ima 2 jednomesne hiperbarične komore. Kao ustanova ovog tipa, posebnu pažnju poklanja edukaciji i usavršavanju lekara koji u njoj rade. Učešćem na ovako prestižnom kongresu hiperbarične medicine  Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“  ide u korak sa svetskim dostignućima iz ove oblasti.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts