уторак, 23 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječarski srednjoškolci zablistali na regionalnom takmičenju u programiranju robota

Zaječarski srednjoškolci zablistali na regionalnom takmičenju u programiranju robota

Na petom regionalnom takmičenju u programiranju robota koje je održano 13 aprila u Vladičinom Hanu ekipe zaječarske tehničke škole zauzelE su vodeće pozicije.

Nikola Ristić i Aleksa rajkovića ekipno su osvojili prvo mesto, Ognjen Ilić i Marko Gvozdenović drugo, dok je TeodorI Stojanović i Neveni Milenković pripalo četvrto mesto . Mentori ekipa bili su Vladislav Milenković Dragan Panić i Dragan Manojlović. Crtanje modela, prolazak kroz lavirint i slaganje kockice bili su zadaci koje su učenici uz pomoć robota morali da izvrše najbolje rezultate. U pomenutim disciplinama ostvarili prvo mesto zauzeli su Aleksa Rajković i Nikola Ristić dok su drugu poziciju zauzeli njihovi drugari iz škole Ognjen Ilić i Marko Gvozdenović. Prema aleksinom rečima na takmičenju su prikazali sve što su naučili u proteklih nekoliko meseci. Četvrto mesto na pomenutom takmičenju osvojili su Teodora Stojanović i Nevena Milenkovića veći plasman izmakao im je kako kažu zbog nedovoljne pripreme i Uskršnjeg raspusta Prema rečima mentora Dragana Manojlovića visok plasman na regionalnom takmičenju ih nije iznenadio s obzirom da se u poslednje dve godine na republičkom nivou osvajali prvo mesto. Pored Zaječara na regionalnom takmičenju učestvovali su i učenici iz Vladičinog Hana, Niša, Kragujevca i Kruševca .                  Ono što zaječarskim srednjoškolcima predstoji je republičko takmičenje11. im 12. maja u Boru kada će se u oprobnim veštinama u programiranju robota boriti  za još jedno zlato.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts