петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Učenici zaječarske Gimnazije osvojili 1. mesto na konkursu EU pod nazivom „Evropski dnevnik“

Učenici zaječarske Gimnazije osvojili 1. mesto na konkursu EU pod nazivom „Evropski dnevnik“

Jelena Novaković, Milica Anđelić i Sava Kostić, zaječarski Gimnazijalci u saradnji sa profesorkom nemačkog jezika Aleksandrom Stojanović osvojili su prvu nagradu za video rad na konkursu za  kreativne i inovativne radove učenika srednjih škola koji je sproveden u okviru projekta “Evropski dnevnik”. Reč je o video spotu  pod nazivom “Put u beskraj” koji je imao za cilj da prikaže mesto gde prošlost sreće budućnost.

Na pomenutom projektu učenici sa mentorom radili su oko mesec dana I iskazali svu kreativnost koju kao tim poseduju.

U godini evropskog kulturnog nasleđa, na inovativan I originalan način zaječarski gimnazijalci napravili su fuziju od klasičnog preko meinstrim zvuka, u kojoj je svako od njih ponaosob uživao u svom omiljenom muzičkom pravcu.

U okviru projekta “Evropski dnevnik” iz 6 različitih kategorija ukupno je nagrađeno 20 radova, a za najbolji video spot koji su uradili zaječarski gimnazijalci uz pomoć profesorke, nagrađeni putovanjem u Budimpeštu, Prag i Beč gde će besplatno boraviti od 10 do 17. Maja.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts