четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Grad Zaječar i Poljoprivredna savetodavna služba „Agroznanje“ potpisali protokol o saradnji

Grad Zaječar i Poljoprivredna savetodavna služba „Agroznanje“ potpisali protokol o saradnji

Saradnja između gradske uprave Zaječar i poljoprivredne savetodavne službe Agroznanje umnogome će pomoći poljoprivrednim proizvođačima sa ovog područja da na lakši način prevaziđu probleme na koje nailaze, ali i što više iskoriste podsticaje koje nude lokalna samouprava i ministarstvo.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić istakao je da je cilj ovog sporazuma da grad obezbedi tehničke uslove kako bi služba “Agroznanje” pružila što bolje usluge poljoprivrednicima za koje će biti obezbeđena, kako je najavio mnogo veća sredstva nego ranijih godina.

Služba “Agroznanje” na području grada Zaječara duže vreme obavlja ove poslove za ministarstvo poljoprivrede, te će ovim sporazumom pomoći poljoprivrenicima da budu uključeni u mere koje im nude i ministarstvo ali i grad.

Nakon potpisivanja sporazuma poljoprivrednicima je poručeno da pre bilo koje investicije uvek prvo provere koji su to uslovi za konkurs, da se informišu u šta treba da investiraju, pa tek onda da krenu u investiciju.

Zaječar će kako je najavljeno ove godine raspisati konkurs za 4 vrste  proizvodnje i izdvojiti 13 miliona dinara za podsticaj poljoprivrednika.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vest

 

Related posts