четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Negotin: Ukinuta vanredna situacija na teritoriji opštine Negotin!

Negotin: Ukinuta vanredna situacija na teritoriji opštine Negotin!

Na predlog Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin, Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, na četvrtoj vanrednoj sednici Štaba, doneo je Odluku o ukidanju vanredne situacije na teritoriji opštine Negotin, koja je uvedena 2. marta.

Štab za vanredne situacije opštine Negotin, Zaključak kojim se predlaže predsedniku opštine da donese Odluku o ukidanju vanredne situacije na teritoriji opštine Negotin doneo je na osnovu predloga stručno-operativnog tima i nakon sagledavanja i analize trenutnog stanja na teritoriji opštine Negotin.

Na predlog stručno-operativnog tima usvojen je i Zaključak da se nastavi sa angažovanjem mehanizacije i radova na čišćenju snega i snežnih nanosa u brdsko-planinskom delu opštine, odnosno tamo gde postoji potreba do normalizacije stanja, kao i da se nastavi sa redovnim aktivnostima po planu o zimskom održavanju na teritoriji opštine Negotin.

Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije donet je i Zaključak o formiranju sedmočlanog stručno-operativnog timaza zaštitu i spasavanjeod poplava, podzemnih voda i klizišta sa zadatkom da prati stanje nivoa na vodotokovima na teritorji opštine Negotin, sarađuje i koordinira sa nadležnima u JVP „Srbijavode“ RJ Negotin u cilju preduzimanja preventivnih i operativnih mera zaštite i spasavanja od poplava i prati stanje na klizištima i kod pojava podzemnih voda.

Izvor : negotin.rs

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts