уторак, 23 априла, 2024

20 godina sa vama
Bor: Ustanova „Centar za kulturu opštine Bor“ najavljuje bogat program u toku 2018

Bor: Ustanova „Centar za kulturu opštine Bor“ najavljuje bogat program u toku 2018

Ustanova „Centar za kulturu opštine Bor“ najavljuje bogat program u toku 2018. Pored tradicionalnih manifestacija publici će biti omogućeno da uživa u brojnim koncertima  narodne, starogradske, tradicionalne, džez, bluz, pop i rok muzike, takođe će kvalitetne predstave koje se igraju u svim većim gradovima biti dostupne i boranima, izjavio je za našu televiziju Daniel Čorboloković direktor ustanove „Centar za kulturu opštine Bor“ .

Ustanova „Centar za kulturu opštine Bor“ U toku 2018. godine nastaviće razmenu programa sa drugim gradovima u Srbiji i prezentaciju borskih stvaralaca u drugim sredinama, što ne zahteva velika novčana sredstva, osim troškova prevoza, istakao je za našu televiziju Daniel Čorboloković direktor ove ustanove.

“ Što se tiče pozorišnih programa, treba napomenuti da su tokom prethodnog perioda gostovale predstave iz Narodnog pozorišta, Zvezdara teatra, Ateljea 212, Slavija teatra, Kruševačkog pozorišta i drugih, a praksa je pokazala da je borska publika probirljiva, i da prati šta je aktuelno, želi u svom gradu da vidi kvalitetne predstave koje se igraju u svim većim gradovima“, kazao je Čorboloković.

On je najavio da će „Centar za kulturu opštine Bor“ nastojati da za ljubitelje muzike organizuje dva puta mesečno koncerte koji bi zadovoljili potrebe svih generacija i raznih ukusa,  koncerte klasične muzike, narodne, starogradske, tradicionalne, džez, bluz, pop i rok muzike.Obzirom da u Boru postoji nekoliko objekata koji bi zadovoljili propisane kriterijume, u zavisnosti od interesovanja koncerti bi se održavali u sali Muzičke škole, bioskopu „Zvezda“, i u hali Sportskog centra.

“ Jedan od najvažnijih i najozbiljnijih programskih aktivnosti Ustanove „Centar za kulturu Bor“ nesumnjivo predstavlja edukacija naše najmlađe populacije“, istakao je Čorboloković navoedeći i to da Odeljak za kulturu vlaha  i ove godine radi na realizaciji tradicionalnih manifestacija , na očuvanju i prezentaciji vlaške kulturne baštine sa područija Bora. Najvažnije manifestacije su, napominje dir.Ustanove „Centar za kulturu Bor“ tradicionalno susreti sela, i seoski sabori.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts