четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Negotin: Udruženje „Gergina“ održalo redovnu godišnju skupštinu

Negotin: Udruženje „Gergina“ održalo redovnu godišnju skupštinu

Udruženje za negovanje i očuvanje kulturnog nasleđa Vlaha „Gergina“ iz Negotina održalo je redovnu godišnju skupštinu na kojoj su imenovani novi članovi upravnog i nadzornog odbora, dok će na čelu udruženja u naredne četiri godine ostati prim. dr Siniša Čelojević.

U 2017. godini aktivnosti udruženja „Gergina“ bile su obimne i jako plodonosne, u saradnji sa KUD – ovima iz Mokranja i Jabukovca, realizovan je projekat selekcije i snimanja vlaških izvornih kola iz ova dva negotinska sela. “ Naš osnovni zadatak i cilj je da od zaborava otrgnemo i sačuvamo za buduće generacije naše kulturno nasleđe, što smo ovim projektom i postigli, te ćemo aktivnosti u narednoj godini proširiti i na ostala seoska naselja u našoj opštini, pa i šire“, rekao je u svom uvodnom obraćanju dr Čelojević. Kada je u pitanju finasijski izveštaj za prošlu godinu, zaključeno je da je ukupan priliv sredstava bio oko 975 hiljada dinara i da je udruženje uspešno završilo prošlu godinu i u finansijskom smislu.

Ako se uzme u obzir iznos celokupnih sredstava koja su se slila u kasu udruženja „Gergina“ u prošloj godini, dolazi se do zaključka da je količina novca bila više nego ograničena za realizaciju brojnih projekata u 2017. godini. dr Čelojević ističe da u narednom periodu pažnja mora biti usmerena kako na konkurisanje kod određenih institucija, tako i na animiranje određenih struktura da finansijski podrže rad ovog udruženja.

Pored priprema za predstojeći jubilarni 10. festival“Gergina“, udruženje će preduzeti i određene korake u pripremi svega što je potrebno za predstojeće izbore za Nacionalni savet Vlaške nacinalne manjine.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts