среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
Kladovo: Odbornici podržali Plan i Program rada Turističke organizacije opštine Kladovo za ovu godinu

Kladovo: Odbornici podržali Plan i Program rada Turističke organizacije opštine Kladovo za ovu godinu

U Kladovu je održana druga sednica Skupštine opštine u ovoj godini, na kojoj je uz dopunu dnevnog reda na samom početku zasedanja bilo devet tačaka. Pored usvajanja plana i programa rada TO opštine Kladovo za ovu godinu, odbornici su doneli i odluku da predsednici saveta mesnih zajednica ubuduće dobijaju nadoknadu za obavljanje te funkcije u visini od 6000 dinara.

Pored predloga rešenja o obrazovanju pojedinih komisija, pred odbornicima se našao Program Lokalnog akcionog plana zapošljavanja u opštini Kladovo za 2018. godinu, kao i Plan i Program rada Turističke organizacije opštine Kladovo za ovu godinu, koji je u ime predlagača obrazložio predsednik opštine Radisav Čučulanović. “ Turistička organizacija je u protekloj godini opravdala poverenje koje smo joj ukazali, odnosno približila se zacrtanom cilju da broj noćenja bude znatno povećan a svi raspoloživi smeštajni kapaciteti budu maksimalno popunjeni“, rekao je prvi čovek opštine, pozivajući odbornike da podrže Plan i Program rada Turističke organizacije za ovu godinu.

Skupština je usvojila i predlog odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora Javnih preduzeća “Jedinstvo” i “Komunalac”, kao i Rešenja o obrazovanju komisije za sprovođenje javnog konkursa za izbor direktora tih preduzeća. Odbornici su potvrdili i Odluku Opštinskog veća o visini nadoknade za predsednike saveta mesnih zajednica u iznosu od 6000 dinara mesečno.

Sve tačke dnevnog reda usvojene su većinom glasova, što će omogućiti neometan rad i funkcionisanje lokalne samouprave.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts