петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Boljevac: Ministar prosvete Mladen Šarčević obišao je srednju školu Nikola Tesla u Boljevcu

Boljevac: Ministar prosvete Mladen Šarčević obišao je srednju školu Nikola Tesla u Boljevcu

U okviru obilaska škola u Srbiji, ministar prosvete Mladen Šarčević je danas obišao srednju školu Nikola Tesla u Boljevcu, u kojoj je ove školske godine zaživeo model dualnog obrazovanja iz oblasti mašinstva. Ministar Šarčević je obišao i Fabriku poljoprivrednih mašina Agromehanika, u kojoj se odvija praktična nastava za buduće tehničare za kompjutersjo upravljanje i operatere mašinske obrade.  U srednjoj školi Nikola Tesla u Boljevcu, ministar prosvete je razgovarao sa predstavnicima škole, prosvetnim radnicima i predstavnicima lokalne samouprave, istakavši značaj dualnog obrazovanja, koje će omogućiti brže zapošljavanje mladih. Bilo je reči takodje i o reformi obrazovnog sistema od gimnazijskih do proizvodnih profila, koja bi trebalo da omogući efikasnije i kvalitetnije sticanje znanja. Ministar Šarčević je obišao i pogone Fabrike poljoprivrednih mašina Agromehanika, koja je partner srednje škole u realizaciji programa dualnog obrazovanja.

U pogonima fabrike stručna i praktična znanja stiču učenici trećeg i četvrtog stepena, na profilima koja su neophodna fabrici, a već od naredne godine, učenici će dobijati i stipendije. Najuspešnije čeka i zaposlenje u ovoj fabrici.

Inače, u srednjoj školi Nikola Tesla u Boljevcu i za narednu školsku godinu su planirana dva odeljenja iz oblasti mašinstva po ndualnom principu, a  planira se takodje i otvaranje odeljenja iz oblasti turizma, po istom sistemu, nakon završetka izgradnje turistikog kompleksa u naselju Rtanj.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts