субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Održana radionica na temu “Implementacija IPARD mere M1 -Investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava“.

Zaječar: Održana radionica na temu “Implementacija IPARD mere M1 -Investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava“.

U prepunoj velikoj sali Skupštine grada Zaječara 11. januara održana je informativna radionica na temu “Implementacija IPARD mere M1 -Investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava“. IPARD radionica organizovana je u saradnji sa Poljoprivrednom stručnom službom „Agroznanje” i Rarisom. Predavači su bili predastavnici Sektora za ruralni razvoj i Uprave za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Jasmina Jocković, Vladan Miradžić, Branislav Veljković i Dragana Gajić. Prisutnima se obratila u ime grada i gradonačelnika Vesna Stanković gradski većnik za poljoprivredu.

-Drago da smo se okupili u ovolikom broju, što najviše govori o tome da smo svi svesni koliko je tema Iparda značajna i ozbiljna. Želela bih da se zahvalim našim gostima što su uspeli da u svom sigurno pretrpanom rasporedu nađu vremena i energije za prezentaciju mera Iparda za potencijalne korisnike iz Istočne Srbije. Sigurna sam da niko ne bi mogao bolje i stručnije da nam predstavi i objasni sve bitne činjenice i da odgovore na mnoga pitanja, rekla je Stanković. Cilj radionice je pružanje pomoći potencijalnim korisnicima IPARD II programa, da se potencijalni korisnici upoznaju sa pravilima i uslovima za sprovođenje IPARD mere M1: Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, zatim, sa opštim i specifičnim kriterijumima koje kao budući korisnici treba da ispune, dokumentacijom koju treba da pripreme, kao i procesom od odobravanja projekata do isplate podsticaja. Učesnici radionice bili su gosti iz celog istočnog regiona. Radionici su prisustvovali i predstavnici lokalnih samouprava Knjaževca, Boljevca, Sokobanje, Negotina i Kladova. Odazvala su se i registrovana poljoprivredna gazdinstva, udruženja poljoprivredih proizvođača i poljoprivredne zadruge sa ovog područja. Bilo je ukupno 127 učesnika radionice.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts