петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Negotin: Večeras manifestacija „Vesela čaršija“,

Negotin: Večeras manifestacija „Vesela čaršija“,

Manifestacija „Vesela čaršija“, i ove godine 19. januara, na Bogojavljenje, po sedmi put, okupiće u srcu varoši negotinske, u ulici Kneza Mihaila, brojne građane koji iz godine u godinu pokazuju sve veće interesovanje i želju da budu deo veselog čaršijskog druženja. Pokrovitelj opština Negotin i organizatori i Turistička organizacija i Dom kulture „Stevan Mokranjac“, najavili su tim povodom bogat i sadržajan večernji program. „Kao i ranijih godina i ove je dobar odziv vlasnika radnji i lokala iz ulice Kneza Mihaila, sa kojima zajednički organizujemo ovu manifestaciju i koji će dati svoj doprinos. Biće postavljeno dvadesetak štandova duž ulice gde će oni izneti svoje proizvode i posluženje za posetioce. Cilj nam je da pored učesnika iz same ulice uključimo i ostale privatnike sa teritorije opštine Negotin u manifestaciju. U programu će i ove godine nastupiti brojni izvođači, različitih generacija. Posetioci će biti u prilici da čuju etno grupu OŠ „Vuk Karadžić“ „Klasje“ sa dirigentom Dušicom Đurđić, pevačka grupa Udruženja penzionera opštine Negotin, starogradski orkestar „Kavaljeri“ i duvački orkestar „Hajduk Veljko“, pod upravom Braneta Jovanovića. Pesmu o čaršiji govoriće Vlasta Mladenović, a ovogodišnji besednik biće novinarka Jovanka Stanojević. Pripremili smo ove godine i iznenađenja za naše najmlađe sugrađane, koje takođe očekujemo u velikom broju.“ – istakao je Dušan Petrović, direktor Turističke organizacija opštine Negotin i pozvao građane da u petak, na Bogojavljenje, dođu u Veselu čaršiju u ulici Kneza Mihajla.

Organizatori očekuju da manifestacija i ovog 19. januara na Bogojavljenje, u vremenu od 17 do 20 sati okupi brojne kreativne učesnike i bar nekoliko stotina posetilaca u ulici koja je nekada važila za glavnu zanatsku i centralnu gradsku, a koja i danas povezuje vekove i čuva sećanja na poznate krajinske zanatlije, trgovce, ugledne i viđene Negotince, koji su bili preteča i stožer preduzetništva u ovom kraju. Za sve posetioce biće pripremljeno posluženje, srneći gulaš, kuvano vino i rakija i mekice.

Izvor: negotin.rs

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts