субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: OŠ  „Ljuba Nešić“proslavila dan škole

Zaječar: OŠ „Ljuba Nešić“proslavila dan škole

U muzičkoj školi u Zaječaru priređena je svečana akademija pod nazivom SVA LICA LjUBAVI, povodom dana OŠ „Ljuba Nešić“. Ova škola sagrađena je 1892. godine za potrebe tadašnje Gimnazije, a od 1951. godine radi kao osnovna škola.

Program obeležavanja započeo je u polaganjem venaca na spomen bistu Ljube Nešića, narodnog heroja čije ime škola nosi. Inače i predhodnih dana su održane brojne aktivnosti sa istim ciljem proslave dana škole, što je kulminiralo svečanom akademijom u muzičkoj školi.

“ Program svečane akademije pripremili su učenici ove škole koji su u proteklom periodu mnogo puta nagrađeni“, kazala je direktorica ove obrazovne ustanove Jelena Stanković, napominjući da je svečana akademija organizovana pod sloganom „Sva lica ljubavi“ kao i literarni konkurs na koji se odazvao veliki broj učenika.

Ovom prilikom su najuspešnijim učenicima podeljene prikladne nagrade za postignute rezultate, inače škola danas ima 650 učenika od prvog do osmog razreda i 36 predškolaca.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts