среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
Na pitanje “ gde ćete za Novu godinu“ zaječarci su nam uglavnom odgovarali, kući u krugu porodice uz minimalne izdatke

Na pitanje “ gde ćete za Novu godinu“ zaječarci su nam uglavnom odgovarali, kući u krugu porodice uz minimalne izdatke

Manje od mesec dana deli nas od nove 2018. godine. Kraj godine je svakako vreme kada se sumiraju rezultati, podvlači i sabira sve ono što je urađeno, zatim ono što je planirano a nije realizovano, kao i preciziranje planova za nastupajuću godinu. Bez obzira na vreme u kojem trenutno živimo, staru godinu po tradiciji ispraćamo veselo i na taj način dočekujemo novu, za koju verujemo i priželjkujemo da nam u mnogome bude bolje od prethodne.
Ono što pouzdano znamo jeste da nas praznična eugorija često ponese, te trošimo više nego što smo možda i planirali, prema nekim statističkim podacima najviše se novca troši za pripremu svečane večere, ukoliko se Nova godina dočekuje u krugu porodice i prijatelja, ako se neko pak odluči za odlazak u restoran, hotel ili neki klub, novac koji treba izdvojiti za kompletan aranžman, de se podrazumeva  svečano odelo ili toaleta, zatim večera a u većini slučajeva i noćenje, tu treba računati na izdatke od nekoliko stotina evra. Svako bira svoje društvo a pritom se vodi računa i o budžetu sa kojim raspolažemo, kažu zaječarci koje smo pitali gde će i kako dočekati Novu godinu.
Ono što je postao trend poslednjih godina, jesu organizovani događaji na gradskim trgovima, gde lokalne samouprave shodno svojim mogućnostima priređuju veselje za široke narodne mase ne retko su to koncerti poznatih estradnih umetnika uz prigodno posluženje, grejanu rakiju i čaj. Organizovanog dočeka će svakako biti, kako u većim tako i manjim gradovima, ono što se pouzdano zna kada je konkretno Zaječar u pitanju, jeste da će zaječarci i njihove komšije moći da prisustvuju na skveru kulturnom pogramu, kao i živopisnom vatrometu, koji nadležni najavljuju.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts