петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Boljevac: “ Izlet u nepoznato“ u opštini Boljevac

Boljevac: “ Izlet u nepoznato“ u opštini Boljevac

TO opštine Boljevac realizovala je ove godine jedan izuzetno zanimljiv projekat pod nazivom “ Izlet u nepoznato“, gde je ljudima koji nikada nisu bili u prilici da vide prirodne lepote ove opštine pružena mogučnost da sve to dožive na jedan poseban i jedinstven način. “ Bogovinska pećina, planina Rtanj, zatim izvor Crnog Timoka, to je ono što svaki turista koji poseti našu opštinu obavezno treba da vidi“, kaže Aleksandra Blagojević direktorica TO Boljevac. Inače kada je broj poseta u ovoj godini u pitanju, čini se da je zainteresovanost ljudi za pomenute lokalite bilo znatno veće nego ranije.

Priroda je bila jako darežljiva kada je opština Boljevac u pitanju, dakle za prave ljubitelje netaknute prirode planina Rtanj predstavlja pravu oazu zdravlja, koja lako pridobija svoje obožavaoce. Rtanj se izdiže iz Crnorečke doline i završava pravilnom piramidom na visini od 1566 metara. Ljubitelji prirode, avanturisti i planinari ne propuštaju priliku da izađu na vrh Rtnja, sa koga se kad je vedro vreme vide Dunav, Avala, Kopaonik, Stara planina, Vidin sa delom Bugarske. Sastavni deo turističke ponude su i pomenuta Bogovinska pećina, manastiri kao i fantastičan predeo pogodan za lov i lovni turizam.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts