субота, 13 јула, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Koncert Centra za tradicionalne umetnosti  „Koreni“ na Trgu oslobođenja u Zaječaru

Zaječar: Koncert Centra za tradicionalne umetnosti „Koreni“ na Trgu oslobođenja u Zaječaru

Članovi folklornih ansambala Centra za tradicionalne umetnosti „Koreni“ će u subotu 14. oktobra sa početkom u 12,00 časova, na Trgu oslobođenja u Zaječaru prirediti defile i kraći kulturno-umetnički program. Ovaj program će biti organizovan u okviru velike jednočasovne akcije kulturno-umetničih društava u preko 150 gradova Srbije. Akcija se sprovodi uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, kako bi se u doba industrije spektakala i opšte komercijalizacije, skrenula pažnja države, lokalnih samouprava i šire javnosti na potrebu snažnije podrške i podsticaja razvoja amaterizma kao značajnog segmenta kulture.

Najavljujući ovaj događaj, ministar Vladan Vukosavljević, je naglasio da upravo kulturno-umetnička društva decenijama predstavljaju mesta susretanja, obrazovanja i vaspitanja mladih. „Duh amaterizma je živ i mi ćemo se potruditi da stvorimo okvir za njegov razvoj. Amaterizam je veliki, nedovoljno iskorišćen potencijal kome ćemo dati novi podsticaj“ poručio je ministar Vukosavljević i najavio učešće kulturno umetničkih društava iz Nemačke, Austrije, Rumunije, Francuske, Mađarske i Republike Srpske

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts