четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
U Boljevcu je započela realizacija projekta „Osnova za bolju budućnost mladih“

U Boljevcu je započela realizacija projekta „Osnova za bolju budućnost mladih“

U Boljevcu je započela realizacija projekta pod nazivom „Osnova za bolju budućnost mladih“, koji se realizuje iz programa prekogranične saradnje Srbija -Bugarska. Partneri su Kulturno-obrazovni centar i institucija kulture u opštini Čiprovci, a ukupna vrednost projekta za oba partnera je oko petsto hiljada evra. 
Stvaranje uslova za različite aktivnosti i razvoj preduzetničkih sposobnosti i veština među mladima, osnovni je cilj projekta, čija je realizacija započeta u Boljevcu, a nosilac poslova je Kulturno-obrazovni centar. Da bi se obezbedili adekvatni uslovi za  aktivnosti namenjene mladima, započeta je rekonstrukcija zgrade ove ustanove, koja uključuje i energetsku efikasnost i uređenje dela prostora unutar samog objekta.

Slične aktivnosti realizuju i partneri u Čiprovcima, a krajnji cilj je smanjenje migracija odnosno odlaska mladih u veće sredine sa obe strane granice. Realizacija projekta će trajati do sredine naredne godine, a izvođač radova na rekonstrukciji zgrade boljevačkog centra za kulturu je firma Ramark iz Čačka. Opština Boljevac, osim pomenutog, ove godine realizuje još jedan projekat prekogranične saradnje sa opštinom Kula, a reč je o aktivnostima i nabavci opreme za zaštitu od požara.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

 

Related posts