недеља, 14 јула, 2024

20 godina sa vama
Kladovo: Škole u Kladovu spremno dočekuju početak nove školske godine

Kladovo: Škole u Kladovu spremno dočekuju početak nove školske godine

Škole u Kladovu spremno dočekuju početak nove školske godine, izjavio je član opštinskog veća opštine Kladovo zadužen za osnovno i srednje obrazovanje Janašković Miroslav. „Letnji period smo iskoristili radno, za ulaganja i sanaciju gde je to bilo neophodno. Pred sam početak školske godine nadležni iz lokalne samouprave zajedno sa predsednikom opštine obilaze sve škole, kako bi se uverili da li je sve u redu“, kaže Janašković.

Nastava 1. septembra nesmetano će početi i za 124 đaka prvaka koliko će ove godine sesti u školske klupe u Kladovskoj opštini, kao i za sve ostale učenike osnovnih i srednjih škola.

Pored obaveze koju lokalna samouprava ima da u budžetu predvidi sredstva za prevoz osnovaca, ove godine je opština Kladovo izdvojila i dodatnih 9,5 miliona dinara za prevoz srednjoškolaca.

Za osnovce i srednjoškolce sa završetkom letnjeg raspusta počinju i nove obaveze, a nadležni će kako se očekuje uskoro započeti realizaciju kapitalnih investicija, poput projekta energetske efikasnosti u OŠ Vuk Karadžić u Kladovu zašta su obezbeđena neophodna sredstva.

Related posts