среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
Održana je 4. sednica Skupštine grada Zaječara

Održana je 4. sednica Skupštine grada Zaječara

4. sednica Skupštine grada Zaječara sadržala je 34 tačke, od kojih je najviše polemike bilo oko predloga za promenu statuta grada u okviru koje je pokrenuta i diskusija o promeni datuma obeležavanja Dana grada Zaječara.Zamenica gradonačelnika Zaječara Marina Milić u ime predlagača ove odluke, obrazložila je odbornicima razloge zbog kojih je skupštini predloženo da se Dan grada praznuje isto kad i gradska slava Mala Gospojina, navodeći da bi se na taj način znatno smanjili troškovi budžeta.

U vezi ove odluke Miloš Stojadinović odbornik DS-a izneo je mišljenje da nije u redu da se uvek promenom vlasti menja statut grada, kojim se menja praznik grada.

Za promenu statuta grada Zaječara kojim se ukida i obeležavanja Dana grada 7. septembra, glasao je 31 odbornik. Diskusija je pokrenuta i u vezi 7. tačke , odluka o pokretanju postupka poveravanja obavljanja komunalne delatnosti gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada Zaječara.“ Situacija u kojoj se grad trenutno nalazi, da se prevoz vrši bez tendera i mimo procedure, ne sme više da se ponovi“, rekao je obrazlažući ovu odluku član gradskog veća Vujadin Milošević.

Gradski i prigradski prevoz, predstavljaju jednu oblast koja mora biti uređena, kako zbog potreba stanovnika, tako i zbog toga da bi bila u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima. “ Prema važećem zakonu, davalac koncesije može biti i Skupština grada“, istakla je za skupštinskom govornicom odbornica SNS -a Tatjana Stojanović.

usvojenim odlukama promenjeno je i 8 likvidacionih upravnika. Smenjeni su stari i postavljeni novi likvidacioni upravnici u: JP „Objedinjena naplata“, Javnom preduzeću za urbanizam i projektovanje „Urbanizam Zaječar“, JKP Gradsko saobraćajno preduzeće „Zaječar“, Agenciji za ruralni razvoj Graljan, DOO „Biznis inkubator centar Zaječar“, Ustanovi „Gitarijada“, Turističkoj organizaciji grada Zaječara i Ustanovi za kulturu „Centar za kulturu“. Odbornici su usvojili Odluku o osnivanju budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede grada Zaječara, kao i Izveštaj o radu JKSP „Zaječar“ i Izveštaj o radu JKP „Vodovod“ za 2016. i dali saglasnost na izmene programa poslovanja JKP „Vodovod“ za 2017. godinu.

Related posts