четвртак, 18 априла, 2024

20 godina sa vama
Uspešna akcija protiv krijumčarenja migranta na deonicama Zaječar – Negotin i Zaječar – Paraćin

Uspešna akcija protiv krijumčarenja migranta na deonicama Zaječar – Negotin i Zaječar – Paraćin

U koordiniranoj akciji Zajedničkih snaga Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa policijskom upravom iz Zaječara, uhapšeno je pet osoba zbog sumnje da su pokušali da prokrijumčare 21 osobu poreklom iz Avganistana i Šri Lanke.

U najvećoj akciji novoformiranih timova za sprečavanje krijumčarenja ilegalnih migranata do sada, na deonicama Zaječar – Negotin i Zaječar – Paraćin uhvaćeni su P.M. (1967), A.R. (1987), V.J. (1978), Lj.S. (1984) i T.F. (1986) iz Beograda. Krijumčari su vozilima marke Golf 2 i Audi A3 beogradskih registarskih oznaka obezbeđivali rutu kretanja kombi vozilu marke Iveko, koje je prevozilo migrante.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnom tužiocu.

Prema rečima komandanta Zajedničkih snaga brigadnog generala Dejana Jankovića, krijumčarenje ilegalnih migranata je izazov sa kojim se Zajedničke snage uspešno bore.

– Ova akcija pokazala je da novi timovi za sprečavanje krijumčarenja ilegalnih migranata odlično rade svoj posao i da ćemo nastaviti sa odlučnom borbom protiv ovog vida kriminala, istakao je general Janković.

Od formiranja u julu 2016. godine, Zajedničke snage vojske i policije otkrile su više od 20.000 migranata koji su ilegalno pokušali da pređu državnu granicu i sprečili su 121 pokušaj krijumčarenja migranata u kojima su uhvatili 139 krijumčara.

Related posts