уторак, 19 марта, 2024

20 godina sa vama
Zaječarac osvojio prvu nagradu u finalu 14. Dopisne matematičke olimpijade (VIDEO)

Zaječarac osvojio prvu nagradu u finalu 14. Dopisne matematičke olimpijade (VIDEO)

Malo je učenika koji su još prvog dana škole zavoleli matematiku, a jedan od njih je Damjan Dimitrijević. Njegova učiteljica Ljiljana Milutinović uvidela je potencijal i volju, te je sa njim svakodnevno radila na usavršavanju, a od petog razreda taj zadatak preuzela je nastavnica matematike Maja Bojović koja mu je pomogla da se pripremi za finale 14. Dopisne matematičke olimpijade gde je osvojio maksimalnih 25 poena, što mu je donelo prvu nagradu.

Damjanu ovo nije prvo takmičenje, a upravo to je dokaz da se rad i trud isplate. O Damjanu drugari imaju samo reči hvale.

Veliku ulogu u usmeravanju dece imaju učitelji i nastavnici u osnovnoj školi. Damjan će i dalje vredno učiti, ne samo matematiku već i ostale predmete. Takmičenja će uvek biti, a na njemu je da pokaže šta zna i ume.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts