уторак, 19 марта, 2024

20 godina sa vama
Zabeleženo smanjenje nezaposlenosti u zaječarskom okrugu (VIDEO)

Zabeleženo smanjenje nezaposlenosti u zaječarskom okrugu (VIDEO)

Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje za zaječarski okrug 31. oktobra bilo je 9494 lica, dok je samo u Zaječaru evidentirano 4751 lice. U odnosu na prošlu godinu beleži se pad nezaposlenosti, a razlozi tome mogu biti zapošljavanje, samozapošljavanje ili brisanje lica sa evidencije.

Nacionalna služba za zapošljavanje predvidela je određene  programe i mere aktivne politike zapošljavanja za koje je ove godine na nivou cele Srbije izdvojeno oko 5 milijarde, dok je 550 miliona opredeljeno za zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Sve se veći akcenat stavlja na obuke za tržište rada, čime bi se olakšalo zapošljavanje.

Još jedna od mera kojima se pospešuje zapošljavanje jeste Međudržavni sporazum sa Slovenijom kojim se omogućava stupanje u radni odnos nezaposlenih iz Srbije kod poslodavaca u Sloveniji.

Ovakav vid zapošljavanja vrši se preko Nacionalne službe za zapošljavanje, radnik je prijavljen i ima sva prava kao i ostali radnici, čime se smanjuje mogućnost bilo kakvih zloupotreba. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts