уторак, 19 марта, 2024

20 godina sa vama
Kako izgledaju digitalne učionice u praksi (VIDEO)

Kako izgledaju digitalne učionice u praksi (VIDEO)

S obzirom da se tehnologija veoma brzo menja, a obrazovanje dece mora ići u korak sa tim, nije čudo što su papirne dnevnike zamenili računari, a projektori postali svakodnevica u školskim učionicama. Ukoliko je nastava zanimljiva, to će đacima biti lakše da usvoje znanja. Prvaci na času matematike u Osnovnoj školi Desanka Maksimović zahvaljujući igricama uče brojeve, oduzimanje i sabiranje. Ovakav vid nastave primenjuje se i na drugim časovima.

U ovoj školi već su postojali projektori koji su se koristili u nastavi, a prošle godine nastavnici su vodili i papirne i elektronske dnevnike kako bi se bolje pripremili na novine. O potpunom uvođenju elektronskih dnevnika dugo se pričalo, a jedna od mogućnosti jeste što roditelji mogu da prate promene preko određenih kartica.

Cilj ovog projekta je da doprinese razvoju digitalnih kompetencija nastavnika i posredno, digitalnih kompetencija učenika. U fokusu je sticanje znanja i veština potrebnih za integrisanje digitalnih obrazovnih materijala i digitalnih udžbenika u proces nastave i učenja. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts