петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Kasniće se sa završetkom radova na OŠ Hajduk Veljko u Zaječaru (VIDEO)

Kasniće se sa završetkom radova na OŠ Hajduk Veljko u Zaječaru (VIDEO)

Iako je završetak radova na rekonstrukciji Osnovne škole Hajduk Veljko u Zaječaru najavljen 180 dana nakon početka, gotovo je sigurno da će se sa time kasniti zbog okolnosti koje se nisu mogle predvideti. Za to vreme učenici ove škole smešteni su u Osnovnu školu Đura Jakšić, a gradonačelnik Boško Ničić apelovao je na decu i roditelje da budu strpljivi jer je za kvalitetno urađene radove potrebno vreme.

Nekadašnja Timogradnja 1983. godine izgradila je Osnovnu školu Hajduk Veljko u Zaječaru, koja je godinu dana kasnije otvorila vrata prvim đacima. 35 godina kasnije tokom rekonstrukcije otkriven je niz propusta u gradnji koje su mogle biti pogubne za đake.

Dok traju radovi, đaci su smešteni u Osnovnoj školi Đura Jakšić. Nakon rekonstrukcije enterijer ove škole biće moderno opremljen.

Projekat rekonstrukcije i sanacije radila je firma Kapa projekt, dok je izvođač radova Tončev gradnja. Prvobitna vrednost radova sa PDV-om je nešto viša od 2 miliona evra, a predviđeni rok za završetak 180 dana. Obzirom na novonastale okolnosti sa završetkom radova kasniće se minimum 2 meseca, te je gradonačelnik zamolio građane za strpljenje. Kako Ničić kaže, statički projekat koji je osamdesetih godina radila Timogradnja nestao je iz arhive, te je on ovom prilikom apelovao na nadležne da preduzmu mere kojima će se otkriti i sankcionisati odgovorni. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts