25 januara, 2020

Izložba dela Ivane I. Kostić u četvrtak 20. juna 2019. u 19 časova.

Izložba dela Ivane I. Kostić u četvrtak 20. juna 2019. u 19 časova.

Izložbu mlade umetnice, poreklom iz Knjaževca koja živi i radi u Beogradu, otvoriće Aleksandar Ristić, v. d. direktora Zavičajnog muzeja Knjaževac, dok će o izložbi govoriti Milena Milošević Micić, viši kustos istoričar umetnosti.

Ivana I. Kostić, predstavlja se knjaževačkoj publici u galeriji Zavičajnog muzeja izložbom dela koji obuhvataju njene radove u oblasti primenjenih umetnosti. Ova izložba sa jedne strane predstavlja bogat i raznovrstan umetnički opus mlade umetnice, dok je sa druge strane ona svojevrstan pregled rezultata istraživanja koje umetnica sprovodi u cilju formiranja svog stvaralačkog postupka.

Ivana I. Kostić je obrazovanje u oblasti likovnih umetnosti i dizajna započela u srednjoj Umetničkoj školi u Nišu, a osnovne i master studije završila je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na Odseku za dizajn enterijera i nameštaja. Učestvovala je u brojnim likovnim i vajarskim kolonijama, kreativnim programima i izlagala je na kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Izložbom dela Ivane I. Kostić, umetnice za koju se već sada može reći da poseduje potencijal univerzalnog umetnika, a njeno stvaralaštvo posmatrati kao stremljenje ka univerzalnoj umetnosti, Zavičajni muzej Knjaževac nastavlja davno ustanovljenu i već ustaljenu praksu afirmacije, valorizacije i prezentacije knjaževačkih umetnika.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

About The Author

Related posts