четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Svetski dan horskog pevanja ( World choral day) biće obeležen i u Zaječaru

Svetski dan horskog pevanja ( World choral day) biće obeležen i u Zaječaru

Gradsko pevačko društvo „Stevan Mokranjac“ nastupiće u petak 7.12.2018. godine u Domu kulture u Negotinu na koncertu povodom Svetskog dana horskog pevanja, zajedno sa horovima iz Timočke Krajine i Rumunije. Početak koncerta je u 18 :00 sati.
Svetski dan horskog pevanja ( World choral day) biće obeležen i u Zaječaru 12.12.2018. godine od 18:00 sati. Natupiće : Dečji hor OŠ "LJuba Nešić", Dečji hor Hrama Rođenja Presvete Bogorodice , Vokalni sastav „Ž-dur“ , Kamerni hor „Lavirint , Gradsko pevačko društvo „Stevan Mokranjac“ „Hor Hrama Rođenja Presvete Bogorodice , svi iz Zaječara kao i Gradsko pevačko društvo „Mokranjac“ iz Negotina i Hor „Sveti kralj Stefan Dečanski“ iz Knjaževca.
Svetski dan horskog pevanja proslavlja se 28 godina, svake druge nedelje u decembru , ili oko tog datuma. Svake godine, menja se tema Svetskog dana horskog pevanja, a za 2018.godinu tema je Kraj Velikog rata. S obzirom na to da je zvaničan datum završetka Prvog svetskog rata 11. novembar 1918 godine, i da je ovaj datum blizu druge nedelje u decembru dogovoreno je da se Svetski dan horskog pevanja obeležava u periodu od 11. novembra do 16. decembra 2018.godine, kako bi se nizom koncerata priredila zapažena komemoracija .

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts