петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
ZAJEČARSKI IZVIĐAČI MEĐU NAJBOLjIMA U SRBIJI

ZAJEČARSKI IZVIĐAČI MEĐU NAJBOLjIMA U SRBIJI

U Obrenovcu je u nedelju, 4. novembra 2018. godine, održan Izviđački Stroj, godišnji skup Izviđača Srbije.
Izviđački stroj je aktivnost na kojoj se uručuju zvanja najboljim izviđačkim jedinicama („Četa orlova“ i „Odred orlova“) i pojedincima („Izviđač orao“). Zvanje „Odred orlova“, odnosno „Četa orlova“, predstavlja najviše zvanje koje jedinice Saveza izviđača Srbije mogu dobiti za izvanredan rad u protekloj izviđačkoj godini. Pored dobre organizovanosti, poštovanja Statuta i Pravilnika SIS-a, posebna pažnja posvećuje se kvalitetnom sprovođenju Programa Saveza izviđača Srbije, kao i saradnjom sa drugim izviđačkim jedinicama, kako domaćim tako i međunarodnim. Na Izviđačkom stroju učestvovali su i zaječarski izviđači iz odreda ,,Đorđe Simeonović“.
Naš odred je u ovoj godini proglašen za ,,Odred orlova“ i dobio je priznanje, čime je svrstan u dvadesetak najboljih izviđačkih odreda u Srbiji u 2018. godini, a četa ,,Škorpija“ iz Osnovne škole Hajduk Veljko, proglašena je za ,,Četu orlova“.
Ovim priznanjima Zaječarski izviđači su, po ko zna koji put, potvrdili da su jedna od najuspešnijih društvenih organizacija koja svojim programom na pravi način vaspitava mlade, uči ih zdravom životu i pravim vrednostima.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts