четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Održana 67. sednica Gradskog veća

Zaječar: Održana 67. sednica Gradskog veća

67. sednica Gradskog veća grada Zaječara na dnevnom redu imala je 27. tački među kojima je bilo reči o petoj izmeni i dopuni budžeta za 2018. godinu.

Načelnica finansijske službe obrazložila je izvršenje budžeta za period od 1. januara do 30. septembra, a gradonačelnik Boško Ničić napomenuo je da se na sajtu grada transparentno može videti budžet.

Usvojen je koncesioni akt i javni poziv za prikupljanje ponuda za poveravanje obavljanja delatnosti gradskog i prigradskog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Zaječara.

Većnici su odlučivali o pokretanju postupka likvidacije nad Javnim preduzećem „Direkcija za izgradnju“ Zaječar, o raspodeli likvidacionog ostatka Javnog komunalnog preduzeća Gradsko saobraćajno preduzeće „Zaječar“ u likvidaciji, ali je bilo i reči o dodatnoj zaštiti porodilja i osnivanju budžetskog fonda za podsticanje rađanja dece na teritoriji grada Zaječara.

Na sednici je predložena Sanela Rakićević, diplomirani turizmolog, za v.d. direktora Turističke organizacije grada Zaječara. Takođe je bilo reči i o utvrđivanju stope poreza na imovinu i prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti po zonama za utvrđivanje poreza na imovinu za 2019. godinu. Razmatrao se predlog za donošenje Statuta grada Zaječara, ali su i razrešeni i imenovani članovi više upravnih i nadzornih odbora. Odobrena su neraspoređena sredsta iz Godišnjeg programa organizacija u oblasti sporta Fudbalskom klubu Timok 1919 i Klubu malog fudbala Timok 2013.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts