уторак, 16 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: ŠOSO „Jelena Majstorović“ obeležava pola veka postojanja!

Zaječar: ŠOSO „Jelena Majstorović“ obeležava pola veka postojanja!

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović“ u Zaječaru obeležava pola veka postojanja i rada. Ova škola ostvaruje ciljeve i zadatke obrazovanja i vaspitanja dece i omladine sa smetnjam u razvoju sa teritorije oba regiona.

Daleke 68. godine prošlog veka grad je prepoznao potrebu da je na ovim prostorima neophodna institucija kao što je specijalna škola, koja je ubrzo i otvorena. 1995. godine škola širi svoje svoju delatnosti i u srednju školu, tako da je ovo sada škola za osnovno i srednje obrazovanje Jelena Majstorović.

„Okupili smo se ovde da se zahvalimo svim donatorima, penzionerima, deci koja su učestvovala u izložbi i deca iz škola Ljuba Nešić i Desanka Maksimović koji zajedno sa našom decom izvode program“, rekla je na svečanosti povodom obeležavanja jubileja Gordana Milutinović direktorica ŠOSO „Jelena Majstorović“

Škola se nakon 50 godina rada nalazi u lošem stanju, kako ističe direktorica Milutinović, neophodna je kompletna rekonstrukcija objekta.

„Trudićemo se da ovaj zadnji sa lokalnom samoupravom dođemo do najboljeg rešenja da oplemenimo zgradu da bude svima prijatno u njoj“, kaže Milutinović

Škola trenutno ima 65 učenika, međutim broj dece se u poslednje vreme smanjio. Ono što je svojstveno ovoj ustanovi jeste da deca dolaze tokom godine kad nastavnici i učitelji primete da dete ne može da prati program, te je u takvim slučajevima najbolje rešenje ŠOSO „Jelena Majstorović“ gde im se pruža neophodna pažnja i program koji je prilagođen njihovim potrebama.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts