субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Eparhija timočka i Grad Zaječar domaćini trećeg Festivala hrišćanske kulture od 20. septembra – 6. oktobra 2018. godine.

Eparhija timočka i Grad Zaječar domaćini trećeg Festivala hrišćanske kulture od 20. septembra – 6. oktobra 2018. godine.

Festival se održava u organizaciji Eparhije timočke, podršku Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama Ministarstva pravde Republike Srbije i grada Zaječara.
Festivalski dani započeće 20. septembra, praznovanjem Rođenja Presvete Bogorodice, slave Sabornog hrama i grada Zaječara, prazničnom večernjom službom (17 č.), svečanom litijom ulicama grada (18 č.) i predavanjem Episkopa g. Atanasija Jevtića (19 č.). Sutradan 21. septembra, Njihova Preosveštenstva umirovljeni Episkop zahumsko-hercegovački g. Atanasije i
Episkop timočki g. Ilarion služiće svetu arhijerejsku Liturgiju u Sabornom hramu u 8.30 časova.

Toga dana, nakon liturgijskog sabranja, u Muzeju biće otvorena izložba o Mitropolitu Mihailu Jovanoviću a u popodnevnim časovima, na Skveru, slavski dan je upotpunjen nizom kulturnih manifestacija.

I ove godine, festivalski dani biće bogati brojnim duhovnim i kulturnim sadržajima. Pored eminentnih predavača, koncerata i promocija novih knjiga savremenih autora, održaće se i međunarodni Filmski festival dokumentarno-duhovnog filma 28, 29, i 30. septembra, koji će pored publike pratiti i internacionalni žiri.
U programskoj ponudi izdvaja se i festivalski dan na Romulijani, otvaranje izložbi slika i fotografija, dečja nedelja, kao i nastupi kulturno – umetničkih društava iz Zaječara i susednih gradova.
Kvalitetan i raznovrstan program je poziv svima da posete Eparhiju timočku i tako budu deo Festivala hrišćanske kulture u Zaječaru.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts