subota, 28 januara, 2023

20 godina sa vama
U Knjaževcu je u toku izgradnja rehabilitacionog centra u blizini termomineralnog izvora „Banjica“

U Knjaževcu je u toku izgradnja rehabilitacionog centra u blizini termomineralnog izvora „Banjica“

U Knjaževcu je u toku izgradnja rehabilitacionog centra u blizini termomineralnog izvora „Banjica“. Prema rečima nadležnih u lokalnoj samoupravi građevinski radovi će biti završeni do kraja godine, dok je oprenje objekta predviđeno za sledeću godinu.

Opština Knjaževac je pre nekoliko godina započela svoj privredni razvoj u tri pravca, turizam, poljoprivreda i razvoj malih i srednjih preduzeća. „Kada je turizam u pitanju, naše komparativne vrednosti su najpotentniji deo Stare planine za razvoj planinskog turizma, ali i termomineralno izvorište „Banjica““, ističe predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.

Prema podacima TO opštine Knjaževac, Rgoška banjica beleži veliku posećenost ove godine. Kako ističe dir. TO opštine Knjaževac Jelena Kinđer ovo kupalište je omiljena destinacija velikog broja turista.

U prilog tome govori i podatak da se čitavo područje sela Rgošte uređuje planskom dokumentacijom, što je potvrdio predsednik Đokić.

„Mi ćemo omogućiti svima onima koji u tom području imaju zemlju i žele na tim parcelama da grade objekte, da to i urade kako bi podstakli izgradnju što većeg broja objekata koji će se koristiti za pružanje usluga u ugostiteljstvu“, rekao je Đokić.

„Uz sve one kapacitete koji već niču u Rgoštu, Podvisu i Orešcu, uz one koji se planiraju pored samog bazena, siguran sam da ćemo u 2023.-2024. godini imati veliki broj kreveta u domaćoj radinosti oko samog termomineralnog izvorišta Banjica“, zaključio je predsednik opštine Knjaževac.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts