четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Udruženje „Beta“ pomaže napuštenim životinjama (VIDEO)

Udruženje „Beta“ pomaže napuštenim životinjama (VIDEO)

Neretko članovi Udruženja Beta Zaječar u svako doba dana dobijaju pozive za pomoć napuštenim životinjama širom Timočke Krajine. Bilo kiša, sneg ili jako sunce oni daju sve od sebe da pomognu napaćenim životinjama, te su se takvim povodom nedavno uputili u Paraćin kako bi spasili psu kome se ogrlica urezala u vrat napravivši duboku ranu koja je krvarila. Ovaj pas naknadno je dobio ime Stinki, zbog neprijatnog mirisa koji se širio iz inficirane rane.

Stinki je sada dobio neophodnu terapiju i oporavlja se, a kako bi se smanjili ovakvi primeri neophodno je odgovorno se brinuti o svojim ljubimcima. Jedan od načina jeste sterilizacija koja se može besplatno izvršiti u Veterinarskoj ordinaciji Videnović. U narednom periodu realizovaće se akcija sterilizacije životinja na selu, kako bi se broj napuštenih pasa i mačaka na ulicama smanjio.

Kako bi se sterilisalo što više životinja pomaže im nemačka organizacija “ITN”, dok ima francuska organizacija Web Animal Action pomaže da nahrane veliki broj  životinja, ali bez dobrih ljudi koji često priteknu u pomoć ne bi mogli da zbrinu veliki broj napuštenih životinja.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts