субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Redovna godišnja skupština udruženja „Gergina“

Redovna godišnja skupština udruženja „Gergina“

Udruženje za negovanje i očuvanje  kulturnog nasleđa Vlaha „Gergina“ iz Negotina održalo je redovnu godišnju skupštinu na kojoj je bilo reci o radu ovog udruzenja kao i o organizaciji 12. festivala Georgina 2020.
Udruženje „Gergina“ u godini za nama proslavilo je svoj deseti rođendan, realizovalo brojne projekte, podržalo mnoge manifestacije i ostvarilo pozivan bilans, kada je u pitanju rad ovog udruženja u 2019. godini. Kako je istakao dr Siniša Čelojević predsednik ovog udruženja, u prošloj godini je izdato i promovisano nekoliko knjiga i publikacija.
Kako se čulo na ovoj sednici dvanaesti internacionalni festival vlaške muzike „Gergina“ 2020.godine biće održan 20.i 21.aprila u Domu kulture „Stevan Mokranjac“ u Negotinu, a organizatori festival posvećuju životnom delu  virtuoza, saksofoniste Živojina – Žive Dinulovića.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts