четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković darovao prvorođenu bebu u 2020. godini

Predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković darovao prvorođenu bebu u 2020. godini

Tradicionalno kao i svake godine lokalna samouprava u Negotinu darovala je prvorođenu bebu u 2020. godini. Mali Vukan rođen je 3. januara i prvo je dete dvadesetčetvorogodišnjoj Sanji Janković. Novorođenoj bebi i mladoj majci
opština Negotin darovala je 55.000 dinara. „Ovo su trenutne mogućnosti opštine Negotin, mi bismo voleli da ta izdavanja budu i veća, međutim skupština je donela odluku o finansijskoj podršci porodici sa decom na teritoriji opštine Negotin gde će biti povećana davanja konkretno kada su u pitanju nezaposlene porodilje“, istakao je predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković

Osim Vukana u prvim danima nove godine rođene su još dve bebe, jedan dečak i jedna devojčica. Prema rečima načelnika odeljenja ginekologije ZC Negotin Miroslava Ivića u 2019. godini bilo je 32 porođaja manje nego u 2018. Inače kako kaže, statistika pokazuje da se svake godine rađa sve manje dece.

Kako je ovom prilikom istakao predsednik Veličković lokalna samouprava će pripremiti novi paket mera za podršku porodicama sa decom gde će akcenat biti stavljen na podizanje nataliteta i pružanja prve pomoći mladim ljudima koji su tek oformili porodicu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts