четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Ivana Milojković prva doplivala do časnog krsta u Zaječaru (VIDEO)

Ivana Milojković prva doplivala do časnog krsta u Zaječaru (VIDEO)

Uz reči „Bog se javi“ episkop timočki Ilarion pozdravio je prisutne vernike povodom Bogojavljenja, jednom od 15 najvećih hrišćanskih praznika kojim se obeležava uspomena na Hristovo krštenje na reci Jordan. Tim povodom u Sabornoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru održana je Sveta Arhijerejska liturgija, nakon čega je episkop timočki osvetio vodicu. U narodu se veruje da je ta voda lekovita i čudotvorna. Brojni vernici na čelu sa sveštenstvom Timočke eparhije, predstavnicima policije i Vatrogasno spasilačkog bataljona, gradonačelnikom i njegovim saradnicima učestvovali su u svečanoj litiji koja se ulicama Zaječara uputila ka Popovoj plaži gde je organizovano plivanje za časni krst.

Episkop timočki blagoslovio je 20oricu učesnika i jednu damu koji su prošli lekarski pregled čime je utvrđeno da mogu plivati za bogojavljenski krst. Kada je označen početak trke džentlmenskim gestom muški deo učesnika pustio je Ivanu Milojković da otpliva, dajući joj prednost, te su i sami skočili u vodu. Ova hrabra učesnica prva je doplivala do krsta nakon čega je izrazila veliku zahvalnost ostalim takmičarima i rekla da je u ovome uspela sa verom u Boga.

Gradonačelnik Boško Ničić čestitao je ovoj mladoj dami na hrabrosti i spretnosti. Kako je rečeno, učesnici su do krsta plivali 30 metara.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts