четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
UDRUŽENJE „DRUŠTVO ROMA“ ZAJEČAR: Brojne nagrade i projekti u 2019. godini (VIDEO)

UDRUŽENJE „DRUŠTVO ROMA“ ZAJEČAR: Brojne nagrade i projekti u 2019. godini (VIDEO)

Velike ambicije i želja da se poboljša položaj Roma, kao i promoviše kultura bile su vodilja Udruženja Društvo Roma Zaječar u 2019. godini. Aktivno se radilo na inkluziji Roma, a u tome obrazovanje igra važnu ulogu. Tokom ove godine, prema rečima Miljana Rašića predsednika „Udruženja Društvo Roma Zaječar“, odobreno je 30ak stipendija od strane resornog Ministarstva. Jedan od najznačajnijih projekata jeste predstava „Đelem, đelem“ koja je specifična po tome što u njoj glume Romi amateri.

Prema Rašićevim rečima, trenutno se radi na programu Saveta Evrope RomAkted, koji će trajati i narednih godina, kao i na mnogim projektima.

Folklorna sekcija ovog udruženja nizala je brojne nastupe i uspehe tokom 2019. Godine, a od nedavno je, u nazivu sekcije, dodato  ime Jovica Joca Mihailović čime odaju čast skoro preminulom čoveku koji je najviše uticao na njihov razvoj.

Trenutno je aktuelno prikupljanje slatkiša i slaniša za poklone koji će biti dodeljeni naredne nedelje deci. Ovom prilikom članovi Udruženja Društvo Roma Zaječar poželeli su srećne novogodišnje i božićne praznike.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts