четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Održana poslednja sednica Skupštine grada Zaječara u 2019.  godini (VIDEO)

Održana poslednja sednica Skupštine grada Zaječara u 2019. godini (VIDEO)

34. sednica Skupštine grada Zaječara počela je minutom ćutanja za skoro preminulog odbornika Jovicu Mihailovića, nakon čega je donet treći rebalans budžeta za 2019. godinu. Ukupan budžet se umanjuje za 209.818.000 dinara i ukupna planirana sredstva iz svih izvora iznose 2.941.682.508 dinara.

Na ovom zasedanju Skupštine bilo je reči o boravišnoj taksi, pribavljanju seoskih kuća sa okućnicom u javnu svojinu grada neposrednom pogodbom, taksi prevozu putnika i limo servisu, kao i o postavljanju manjih montažnih objekata na javnim površinama. Odbornicima je predstavljen plan poslovanja za 2020. godinu nekoliko javnih preduzeća. Kako je v.d. direktora Javnog komunalnog preduzeća Timok –održavanje Vice Lalić rekao, u odnosu na 2019, plan za narednu godinu imaće izmena u rashodovnoj strani.

Pored Programa poslovanja i Posebnog programa korišćenja subvencija, odbornici su takođe usvojili programe poslovanja Javnog preduzeća za planiranje, projektovanje, izgradnju i nadzor „Urbanizam i izgradnja“, „Zaječarparking“, „Higijena Zaječar“, Javng komunalno stambenog preduzeća Zaječar i JKP „Vodovod“.

Na 34. sednici Skupštine grada Zaječara doneta je Odluka o pristupanju izrade Lokalnog akcionog plana za unapređivanje položaja žena i rodne ravnopravnosti, kao i niz razrešenja i imenovanja članova školskih odbora. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts