субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Održana 121. sednica Gradskog veća u Zaječaru (VIDEO)

Održana 121. sednica Gradskog veća u Zaječaru (VIDEO)

Zakonom o budžetskom sistemu predviđeno je da u sastavu završnog računa grada Zaječara za 2019. godinu bude izveštaj eksterne revizije, a na 121. sednici Gradskog veća u Zaječaru doneta je odluka o angažovanju revizora.Takođe je usvojena odluka kojom će se pokrenuti izrada Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja žena i rodne ravnopravnosti grada Zaječara na period od 2020. do 2023. godine. Odlukom o taksi prevozu putnika i limo servisu smanjena su ovlašćenja lokalne samouprave, ali se ne menja se status taksi vozača.

Na ovoj sednici Gradskog veća usvojen je Plan rada Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ za 2020. godinu koja će obuhvatiti 6 do 7 premijera predstava, festivale, ali i nove manifestacije.

S obzirom da se niko nije javio na Konkurs za izbor članova Radnog tela za praćenje Lokalnog antikorupcijskog plana isti će biti ponovljen i trajaće do 21. januara. Na konkurs se mogu javiti svi visokoobrazovani građani Zaječara koji nemaju funkciju ni u jednoj političkoj stranci, da nisu vršioci javne funkcije i da nisu zaposleni ili radno angažovani u organima Gradske uprave. Jedna od tema ove sednice bila je dodela seoskih kuća sa okućnicom na teritoriji grada Zaječara.

Zbog isteka mandata direktor Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Oblutak“ Ana Petković razrešena je te funkcije i imenovana za vršioca dužnosti direktora na period najduže do godinu dana.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts