четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Donete važne odluke na 120. sednici Gradskog veća u Zaječaru (VIDEO)

Donete važne odluke na 120. sednici Gradskog veća u Zaječaru (VIDEO)

Zaječarski većnici usvojili su treću izmenu i dopunu budžeta grada za 2019. godinu, ali i Odluku o pristupanju izradi Plana detaljne regulacije bloka između ulica Generala Gambete, Krfske, Pana Đukića i Bulevara dr Zorana Đinđića. Prema Nacrtu odluke o boravišnoj taksi uskladiće se postojeće takse sa Zakonom o ugostiteljstvu.

Većnici su podržali dopunu Odluke o postavljanju manjih montažnih objekata na javnim površinama, kao i Program poslovanja  i Poseban program korišćenja subvencija iz budžeta grada Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“.

Programom poslovanja Javnog preduzeća za planiranje, projektovanje, izgradnju i nadzor „Urbanizam i izgradnja“ za 2020. godinu  obuhvata plan zimskog i redovnog održavanja puta, ulica i grada, kao i komunalnu izgradnju. Osim redovnih aktivnosti u narednom periodu sledi nastavak započetih stručnih nadzora nad rekonstrukcijom Osnovne škole Hajduk Veljko. U narednoj godini planirano je korišćenje sredstava iz budžeta grada Zaječara u iznosu od 5 miliona dinara subvencija namenjenih za finansiranje osnovnih sredstava i usluga specijalizovanih preduzeća. Na ovoj sednici bilo je reči o poslovanju Javnog komunalnog preduzeća Vodovod koji će u narednu godinu ući sa manjim gubitkom nego prethodne godine.

Planirani rashodi za 2020. godinu Javnog komunalnog preduzeća Zaječarparking su 39.806.000 dinara, dok su prihodi 140.000 dinara. Javno komunalno preduzeće Higijena za narednu godinu planirala je prihode od 75.085.000 dinara, dok su troškovi za redovno poslovanje projektovani na 73.930.000 dinara.

Prema rečima Zvonka Veličkovića v.d. direktora Javnog komunalnog stambenog preduzeća Zaječar planirana dobit za 2020. godinu pre oporezivanja je 2.178.000 dinara.

Većnici su usvojili Zaključak o pokretanju postupka pribavljanja seoskih kuća sa okućnicom u javnu svojinu grada neposrednom pogodbom, Predlog programa kontrole vazduha na teritoriji grada za 2020. godinu, kao i Predlog programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu i unapređenje životne sredine. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts