петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Aparat za horizontalnu terapiju u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u GAM Banji

Aparat za horizontalnu terapiju u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u GAM Banji

Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u GAM Banji obezbedila je aparat za horizontalnu terapiju koji ima široko polje primene u fizikalnoj medicine kod raznih vidova reumatizma,posttraumatskih stanja,bola u leđima i vratu, bola u kolenu,bola ramenu. Aparat je obezbeđen zahvaljujući zadužbina Nikole Spasića

Horizontalna terapija je savremena elektroterapijska procedura koja podrazumeva primenu srednjefrekventnih struja sa izrazitim analgetskim i biostimulativnim efektom. Aparat za primenu ove terapije poznat je lekarima već pet godina, i on je u protekolom periodu korišćen nekoliko puta u specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u GAM Banji. Prema rečima direktora ove zdravstvene ustanove dr Radeta Kostića nabavka aparata i primena terapije je izuzetno skupa, zato je specijalna bolnica za rehabilitaciju u GAM Banji aplicirala na konkursu za nabavku medicinske opreme koji je raspisala zadužbina Nikole Spasića i na taj način obezbeđena su sredstva za kupovinu pomenutog aparata.

Obzirom da se postupno prati primena terapije, pacijenti kažu da se boljitak odmah primećuje, te da bol od prvog dana postupno nestaje.

Horizontalna terapija ima široko polje primene i fizikalnoj medicine kod raznih vidova reumatizma,posttraumatskih stanja,bola u leđima i vratu,
bola u kolenu,bola ramenu…

dr Kostić ističe da je zainteresovanost pacijenata u prvoj nedelji primene ove terapije bila izuzetno velika, a da je tokom leta bilo nešto više od 500 pacijenata koji zadovoljni ovom terapijom. Pošto bolnica sada poseduje svoj aparat za horizontalnu terapiju očekuje se da zainteresovanih korisnika biti još više.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts