decembar 07, 2019

U Šipikovu održan Moleban za izgradnju seoskog hrama

U Šipikovu održan Moleban za izgradnju seoskog hrama

U Zaječarskom selu Šipikovo, održan je Moleban za izgradnju seoskog hrama, a povodom nastavka radova na istom. Moleban je služio episkop timočki Ilarion i uz sasluženje sveštenika SPC, molebanu su prisust i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić sa saradnicima.

Sa blagoslovom njegovog preosveštenstva episkopa timočkog Ilariona u zaječarskom selu Šipikovo biće nastavljeni radovi na već započetom Hramu koji je posvećen svetom Iliji. „Narod treba da bude uz svoju crkvu jer znamo koliko je crkva ljudima potrebna“, rekao je vladika Ilarion izražavajući zahvalnost meštanim ovog sela kao i lokalnoj samoupravi koji su inicarali nastavak započetih radova.

Meštani ovog zaječarskog sela izražavali su i ranije potrebu za izgradnjom seoske crkve u razgovorima sa nadležnima. Seoski hram je itekako važan za meštane poput škole i ambulante. Verujući narod se od vajkada okupljao u crkvi, i kada su u pitanju svetkovine i zavetine, ali i da bi sa tog mesta uputili molitve svevišnjem.

Danas se na ovom mestu vide samo zidovi ovog verskog objekta, meštani se zdušno nadaju da će uskoro crkva biti kompletno završena kako su nadležni i najavili.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

About The Author

Related posts