субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Programom promocije preduzetništva i samozapošljavanja omogućeni krediti (VIDEO)

Programom promocije preduzetništva i samozapošljavanja omogućeni krediti (VIDEO)

Mikro i mala preduzeća, preduzetnici i poljoprivredna gazdinstva, privredni subjekti ne stariji od 24 meseca u trenutku podnošenja zahteva za kredit mogu aplicirati za Program promocije preduzetništva i samozapošljavanja koji sprovodi Privredna komora Srbije. Oni moraju imati čistu poresku istoriju kao i usklađenost sa listama isključenja. Privredni subjekat ne sme biti osuđivan i da nema izrečenu meru zabrane obavljanja poslovne delatnosti. Kako bi  kod banaka konkurisali za kredit biće organizovana obuka po čijem završetku se dobija sertifikat.

Maksimalan iznos kredita je 3.600.000 dinara uz fiksnu nominalnu kamatnu stopu do 5,99% i troškove naknade ne više od 1% iznosa kredita. Jedna od novina je što u ovom programu mogu da učestvuju sve delatnosti.

Javni poziv je otvoren od 1. novembra i biće aktivan do utroška sredstava, odnosno najkasnije do 31. decembra. Program sprovodi Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije uz podršku Fonda za razvoj i Nemačke razvojne banke.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts