петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Korenje lipa u Ivana Milutinovića otežava rekonstrukciju vodovodnih cevi (VIDEO)

Korenje lipa u Ivana Milutinovića otežava rekonstrukciju vodovodnih cevi (VIDEO)

Lipe u ulici Ivana Milutinovića u Zaječaru godinama su leti pravile hladovinu, pa su stanovnicima prirasle srcu. Mišljenja o seči istih su podeljena, a korenje je izdiglo trotoar i može oštetiti kanalizacione i vodovodne cevi.

Trenutno se na jednom delu Ivana Milutinovića cementno-azbestne cevi, čiji je životni vek 25 godina, zamenjuju poli-etilenskim. Prema rečima v.d. direktora Javnog komunalnog preduzeća Vodovod Zaječar Nikole Šarčevića cevi koje se koriste stare su između 50 i 70 godina, što je i razlog čestog pucanja i kvarova na vodovodnoj mreži u gradu, te je njihova zamena neophodna.

Rekonstrukciji vodovodne mreže pristupilo se planski kako građani ne bi imali duža isključenja vode.

Prema Šarčevićevim rečima iako je bilo u planu da se radovi već približe kraju, zbog nepredviđenih okolnosti do toga nije došlo. Čekaju se pasoši za svako drvo kako bi se utvrdilo koje je nakon vađenja cevi sklono padu, jer kako kaže cilj je da se sačuva svako stablo koje neće ugroziti bezbednost građana.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts