петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Zoranov brk dodeljen Jovani Gavrilović (VIDEO)

Zoranov brk dodeljen Jovani Gavrilović (VIDEO)

Petrijina borba za opstanak u patrijarhalnom društvu u kome muškarac uvek ima veća prava predstavljena je u romanu „Petrijin venac“ po kome je i urađena istoimena predstava Ateljea 212. Radnja se dešava neposredno nakon Drugog svetskog rata u nekoliko sela Pomoravlja, a glavnu ulogu dele tri glumice koji tumače lik mlade, gradske i Petrije kao udovice. Priznanje u vidu Zoranovog brka za najbolje odigranu ulogu dobila je Jovana Gavrilović koja je u ovom komadu dočarala Petriju koju je prvi  muž oterao te je bila primorana da se zaposli kao konobarica.

Ova  mlada glumica nije mogla kriti svoje uzbuđenje i radost zbog dobijene nagrade. Pored Jovane, Petriju iz mlađih dana igra Marta Bjelica, a Petriju kao udovicu Milica Mihajlović. Osim njih u ovoj predstavi glume Ivan Marković, Tihomir Stanić, Igor Đorđević, Isidora Minić, Jelena Rakočević i Vladislav Mihailović. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts