уторак, 23 априла, 2024

20 godina sa vama
Održana javna diskusija o rekonstrukciji ulice Ivana Milutinovića i okolnih ulica

Održana javna diskusija o rekonstrukciji ulice Ivana Milutinovića i okolnih ulica

U velikoj sali Skupštine grada Zaječara održana je prezentacija projekta rekonstrukcije ulice Ivana Milutinovića i okolnih ulica u Zaječaru, kao  i sastanak gradonačelnika, stručnih lica i žitelja ovih ulica. Projektom je predviđena seča stabala lipe u ulici Ivana Milutinovića, što je i prezentovano učesnicima sastanka među kojima su bili i stanari pomenute ulice koji smatraju da se ovaj problem može rešiti bez sečenja drveća.

„Nema kompletne rekonstrukcije ulice Ivana Milutinovića u Zaječaru bez seče drveća“ izjavio je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić na sastanku sa koji je u četvrtak održan u gradskoj upravi , na kome je Prezentovan projekt rekonstrukcije ulice Ivana Milutinovića i okolnih ulica. kako je Ničić istakao uklanjanje drveća je neophodno zbog efikasnosti predviđenog posla, koji podrazumeva i rekonstrukciju atmosverske kanalizacije, kao i vodovodne mreže.

Na sastanku je rečeno da neko stablo ipak može biti pošteđeno, ukoliko njegovo korenje ne pravi probleme, ali da je sasvim verovatno da će se ovim neko baviti za nekoliko godina, ukoliko drveće ostane i pritom načini štetu na trotoarima u pomenutoj ulici.

Obzirom da grupa stanara pomenute ulice smatra da se ovaj problem može rešiti bez sečenja lipa, Ničić je naglasio da rekonstrukcija ne može da se radi mimo projekta.

Nakon opširne diskusije zaključeno je da će stručna lica sa Šumarskog fakulteta i iz JP Srbija šume izvršiti procenu, i dati svoje mišljenje u vezi seči ali i eventualne poštede drveća. Inače za projekat rekonstrukcije ulice Ivana Milutinovića sa okolnim ulicama, Pavla Ilića, Save Kovačevića i dela Hajduk Veljkove ulice,  sredstva su obezbeđena iz republičkog budžeta.

Related posts